Excursie: Stenen zoeken langs de Waal

Zondag 20 september 2020.

We hebben allemaal wel eens met onze voeten in het water van de Waal gespetterd, platte stenen over het water laten ketsen of steentjes opgeraapt. Maar weten we ook hoe deze rivierloop en het landschap zijn ontstaan? Wat is er zo bijzonder aan de stenen en waar komen deze vandaan?

Op 20 september zullen natuurgidsen van Lingewaard Natuurlijk, er het een en ander over vertellen op het strand bij de Sprok. We lopen langs de rivier met een speciale zoekkaart voor stenen. Misschien vind je wel een jaspis (halfedelsteen), een vuursteen of een zwarte toetssteen. Natuurlijk gaan we ook nog even met de stenen ketsen!

Startpunt is restaurant De Sprok Waaldijk 9 Bemmel/Lent.  De tocht is geschikt voor het hele gezin. Kinderen vanaf 6 jaar zijn van harte welkom. Deze tocht is niet geschikt voor mindervaliden. Wij starten om 14.00 uur en zijn rond 16.00 uur weer terug. Kosten voor volwassenen € 3,- en kinderen € 1,50.

Tip: laarzen aan en een vergrootglas meenemen.

Belangstellenden die graag met deze tocht mee gaan, vragen wij om zich vooraf aan te melden. Wegens de coronaregels houden wij het aantal deelnemers beperkt.

Aanmelden via Gijsbert Peelen 06 10864179 of info@lingewaardnatuurlijk.nl.

Archief van Nieuwsberichten

© 2022

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑