Excursie: Struintocht door de Klompenwaard

Zondag 19 juli 2020.

Tot onze vreugde mogen we weer struintochten organiseren met een beperkt aantal deelnemers. Daarom vragen wij u als u wilt deelnemen, van te voren bij ons aan te melden.

Onze eerste tocht, na de versoepeling van de Coronaperiode gaat naar de Klompenwaard, waar ooit de wieg van Rijkswaterstaat stond. In het verleden was het een strategisch belangrijk gebied en speelde het een rol bij de verdediging van Nederland en de verdeling van het water tussen Rijn en Waal. De laatste jaren heeft dit uiterwaardengebied zich kunnen ontwikkelen tot “nieuwe natuur”. Het verrassende van de uiterwaarden is dat ze elk jaar anders zijn, afhankelijk van de waterstanden. We kunnen overal hoog opgeschoten kruiden zien. Brandnetels en bramen versperren af en toe de weg, maar via de paadjes die de paarden en runderen gemaakt hebben vinden we een weg.
Bent u nieuwsgierig geworden? Bij deze wandeltocht met natuurgidsen van Lingewaard Natuurlijk gaan wij door de ruigten van het gebied. Wij maken kennis met de verschillende planten in dat stroomdaloerwoud en kijken naar sporen van bevers, paarden en runderen.
Tip: Goed schoeisel en kleding zijn gewenst. Een verrekijker meenemen is ook handig.
Gaat u mee? Tussen 13.30 en 14.00 uur verzamelen wij bij de poort aan de weg naar Fort Pannerden, Waaldijk, hoek Sterrenschans te Doornenburg. De tocht duurt maximaal 2,5 uur en kost € 3,- per persoon, kinderen € 1,50 en zijn welkom vanaf 6 jaar. Deze tocht is niet geschikt voor minder-validen.

Aanmelden bij: Gijsbert Peelen 06-10864179. U kunt zich opgeven tot 1 uur voor de tocht.
Meer informatie: info@lingewaardnatuurlijk.nl

Archief van Nieuwsberichten

© 2022

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑