Jonge tuinders gezocht voor de Moeshoeve in Huissen

Stichting Lingewaard Natuurlijk is gestart met een nieuw seizoen tuinieren voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Vanwege de coronamaatregelen zijn wij later dan gebruikelijk, maar door de versoepeling van de coronaregels kunnen we weer beginnen. Het tuinseizoen is wel korter geworden maar, er is nog genoeg mogelijk in het resterende tuinseizoen. Ieder kind krijgt de beschikking over een stukje grond om zelf groenten te kweken.

Wat is er nu leuker dan buiten zijn en met je handen in de aarde wroeten, zaaien, plantjes verzorgen en uiteindelijk proeven van je eigen oogst? Onze vrijwilligers begeleiden de kinderen en bieden hulp als het nodig is. De Moeshoeve biedt de mogelijkheid om groenten te telen in je eigen tuintje.

Ouders van kinderen, die willen tuinieren, zijn ook van harte welkom om hun kinderen te begeleiden bij de verzorging van hun tuintje. Het geeft veel voldoening, als je merkt dat de kinderen aan het eind van het tuinseizoen, veel geleerd hebben over het leven in de bodem, de seizoenen en gezonde voeding. Het is heel mooi om te zien hoeveel plezier de kinderen kunnen beleven in hun eigen moestuin!  

Kom eens vrijblijvend een kijkje nemen!

De openingstijden zijn:

woensdag van 15:00 tot 16:00 uur

zaterdag van 10:00 tot 11:00 uur

Zit je kind of kleinkind in groep 5, 6 of 7 en heb je vragen of ben je enthousiast geworden? Wil je komen kijken, meer weten, of aanmelden neem dan contact op met:

moestuinenhuissen@lingewaardnatuurlijk.nl

Archief van Nieuwsberichten

© 2022

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑