Nationale Bijentelling

In het weekend van 18 en 19 april is het weer zover: de Nationale Bijentelling!

Stichting Lingewaard Natuurlijk onderstreept het belang van de jaarlijkse bijentelling.

Op expeditie in je eigen tuin!
Door een half uurtje alle bijen te tellen in je eigen tuin, in het park of op je balkon kun je deze nuttige dieren helpen beschermen.

Nu we allemaal aan huis en tuin gekluisterd zijn, is dit hét moment om mee te doen en de verschillende soorten te herkennen. 
In het weekend van 18 en 19 april is het weer zover: de Nationale Bijentelling! In dat weekend was de opening van het bijenhotel op de locatie Plakse veld in Bemmel – Noord gepland. Een initiatief van wijkbewoners in samenwerking met Stichting Lingewaard Natuurlijk. Helaas kan dit niet doorgaan wegens het coronavirus. De Nationale Bijentelling gaat natuurlijk wel gewoon door.
Heel Nederland kan meedoen met dit landelijke onderzoek. Het is niet alleen leuk te helpen tellen maar ook ontzettend belangrijk. Met de gegevens uit dit onderzoek kunnen wetenschappers nog beter werken aan het beschermen van bijen. Ze kunnen dan achterhalen of alle bijvriendelijke maatregelen die bewoners en gemeenten hebben genomen resultaat opleveren. 
Bijen herkennen is soms makkelijk, maar ook best wel lastig. Het helpt als je van tevoren een beetje oefent met het herkennen van de bijen. Ga daarom komende week eens op expeditie in je eigen tuin. Akkerhommel, aardhommel, vosje, roodgatje en de hommelzweefvlieg zijn allemaal bijzondere dieren, die een paar stappen bij je vandaan te vinden zijn. Wil je weten hoe je de bijen herkent, bekijk dan het bijengidsje op Nationalebijentelling.nl en oefen alvast met het herkennen van de verschillende bijensoorten. 

Tel je ook mee op 18 en 19 april? Zo kun jij ook je steentje bijdragen aan de bescherming van de bij.

Archief van Nieuwsberichten

© 2021

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑