Excursie: Winterstruintocht in de Huissense polder

Zondag 16 februari 2020.

De Gelderse uiterwaarden aan grote veranderingen onderhevig. Overal worden uiterwaarden teruggegeven aan de natuur en wijken de boeren. Een langzaam maar gestadig proces. De uiterwaarden in Huissen zijn nog niet aan de beurt geweest. De activiteiten van de steenfabrieken zijn wel gestaakt maar het boerenbedrijf is nog volop aanwezig. Onze wandeling voert door de Huissense polder met zijn eigen schoonheid en vraagtekens met betrekking tot de toekomst.

U kunt het beleven op zondag 16 februari van 14.00 tot ongeveer 16.00 uur.Met natuurgidsen van Stichting Lingewaard Natuurlijk kunt u mee met een wandeltocht door de polder, langs het gele gat en de grote bloem. Hopelijk zijn er vliegende wintergasten te vinden in de volop aanwezige struiken bij de plassen. Wellicht zien we kramsvogels en misschien zitten er nonnetjes of zien we baltsende futen, afhankelijk of het nog wintert of dat we in een vroeg voorjaar beland zijn. Een ding is wel zeker, er is altijd wat te beleven in de natuur.

Tip: trek laarzen of stevig schoeisel aan en neem een kijker mee. 
Deze tocht is niet geschikt voor minder validen. Kinderen zijn welkom vanaf 6 jaar. Vanaf 13.45 uur staan wij klaar bij de Vlonder aan de Vlote Bloem in Huissen, Vanaf Frankentaeler langs Corso.
(Zie de afbeelding; klik op de afbeelding voor een groter formaat). 
Kosten deelname volwassenen € 3,- kinderen € 1,50. Aanmelden is niet nodig. Voor inlichtingen: Gijsbert Peelen 06-10864179 of info@lingewaardnatuurlijk.nl

Archief van Nieuwsberichten

© 2021

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑